Vriendenstichting Wachendorff

Vrienden van de Botanische Tuinen in de Provincie Utrecht


De Tuinen

Fort Hoofddijk en het Von Gimborn Arboretum

Op Fort Hoofddijk zijn de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht gevestigd. Op de remises van het 19de-eeuwse fort is een van de mooiste en grootte rotstuinen van Europa aangelegd waar bezoekers uit de hele wereld op af komen. Behalve de Rotstuin, is er een bekroonde Systeemtuin, een Thematuin vol plantenverhalen en de Tropische Jungletuin in de Kassen met een fantastische collectie (sub)tropische planten. In de collectiekasjes zijn veel orchideeën en bromelia’s te vinden.
In Tuincafé Botanica kunt u genieten van heerlijke koffie of thee mét gebak, een mooie lunch of een ijsje op warme dagen. In de tuinwinkel is, naast gereedschap, tuinkadootjes, planten en zaden, een uitgebreide collectie tuin- en plantenboeken te vinden.
Meer info: www.uu.nl/botanischetuinen
en
www.facebook.com/botanischetuinenuu

Het Von Gimborn Arboretum in Doorn, het Nationaal Bomenmuseum, is het grootste arboretum van Nederland met meer dan 3000 soorten bijzondere bomen en struiken. Het is het levenswerk van de bekende “inktkoning” Max von Gimborn (1872-1964), die als hobby zijn landgoed beplantte vanaf het jaar 1925.
De botanische waarde van dit internationaal bekroonde arboretum is over de hele wereld erkend en er komen jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.
Meer info: www.gimbornarboretum.nl of www.bomenmuseum.nl
en op Facebook

Ieder seizoen, iedere maand zien de beide tuinen er anders uit. Er is ongelofelijk veel te zien en wie de tuinen vaak bezoekt zal steeds meer onder de indruk raken van de plantencollecties. Beide tuinen hebben activiteitenprogramma’s die bezoekers steeds attenderen op interessante ontwikkelingen en aandachtspunten in de tuin. Kijk voor meer info bij Evenementen.

De tuinen zijn groeiend en bloeiend de nieuwe eeuw ingegaan.
De medewerkers die de tuinen verzorgen, vormen een hecht en gemotiveerd team. In beide tuinen verrichten grote groepen vrijwilligers ondersteunende taken.

WAAR VINDT U DE TUINEN?
Fort Hoofddijk: Budapestlaan 17 in Utrecht
Von Gimborn Arboretum: Velperengh 13 in Doorn

Vriendenstichting Wachendorff | 06 - 54 23 24 07 | info@wachendorff.nl